Navigatie
 • Tentkit bouwpakket PL-UG
  Tentkit bouwpakket PL-UG
  € 19,50
 • Tentkit bouwpakket PL-UG Extra
  Tentkit bouwpakket PL-UG Extra
  € 27,50
 • Tentkit bouwpakket PL-UG SUPER
  Tentkit bouwpakket PL-UG SUPER
  € 54,50
 • Huttenbouw pakket - 34 delig
  Huttenbouw pakket - 34 delig
  € 29,95
 • Kampen bouwen - Stick lets 12 delig
  Kampen bouwen - Stick lets 12 delig
  € 34,95
 • Stick-lets Stick-lets 18-delige set Mega Fort kit voor het bouwen van hutten en tenten
  Stick-lets Stick-lets 18-delige set Mega Fort kit voor het bouwen van hutten en tenten
  € 47,50
 • Speelhuis van sterk carton Hulki uil geel en bruin / 2 kids
  Speelhuis van sterk carton Hulki uil geel en bruin / 2 kids
  € 45,00
 • Speelhuis van sterk carton Hulki uil rood en bruin /2 kids
  Speelhuis van sterk carton Hulki uil rood en bruin /2 kids
  € 45,00
 • Speelhuis van sterk carton Hulki schildpad groen wit / 3 kids
  Speelhuis van sterk carton Hulki schildpad groen wit / 3 kids
  € 55,00
 • Stick-lets Hexa kit 6 stick-lets
  Stick-lets Hexa kit 6 stick-lets
  € 16,50

Huttenbouwen voor alle leeftijden

‘Huttenbouwen is ook opvoeden want huttenbouwen is spelen, knus en avontuurlijk. En er zit zelfs een heel verhaal achter. Het blijkt supergoed voor de ontwikkeling te zijn. 
 

Huttenbouwen is van alle tijden

Huttenbouwen werd altijd al en wereldwijd door kinderen gedaan. Je vindt hutten in bossen, parken, heggen, sneeuwhopen, woestijnen en achtertuinen. Huttenbouwen is zelfs terug te voeren naar onze jager-verzamelaartijd, waar het bouwen van een hut een belangrijke vaardigheid was. Kinderen oefenden dit door vanaf jonge leeftijd eigen hutten te bouwen en zo het bouwen in de vingers te krijgen. Het kunnen en willen bouwen van een hut kun je misschien zelfs zien als onderdeel van een set overlevingsvaardigheden die diep in ons verankerd zitten.

De behoefte om hutten te bouwen ontstaat bij kinderen rond het vijfde, zesde levensjaar. Het begint met forten in huis en breidt zich verder uit naar buiten naarmate kinderen ouder worden.

Huttenbouwen is een overlevingsvaardigheid
 

Huttenbouwen en de ontwikkeling

Het bouwen van een hut stimuleert kinderen om langzaam maar zeker de wereld om hen heen ontdekken, steeds zelfstandiger te worden en een eigen wereld los van het gezin te creëren. Huttenbouwen heeft invloed op het zelfvertrouwen, de onafhankelijkheid, het probleemoplossend vermogen en de ontwikkeling van de fantasie. Maar ook samenwerken en onderhandelen komen aan bod wanneer kinderen samen een hut bouwen. En wat dacht je van het ruimtelijk inzicht dat je nodig hebt om een hut stabiel en ruim genoeg te maken? Daarnaast zijn je kinderen buiten, in beweging én, met een beetje geluk, middenin de natuur.

Je kan ook stellen dat een hut letterlijk en figuurlijk kinderen afschermt van de buitenwereld. Het is een veilige plek waar zij de dienst uitmaken, vrijelijk dromen, fantaseren en mijmeren. Wat weer erg belangrijk is voor de autonomie  en het werkt als mindfulness.

 

Huttenbouwen stimuleren

Laat je kinderen bouwen en zorg voor de juiste materialen zoals knijpers, lakens, stokken, dozen of wat je ook maar kunt vinden. Introduceer het bouwen van hutten al vroeg door een kleed over de tafel te leggen voor de allerkleinsten. Zo leren ze al jong de broodnodige huttenbouwvaardigheden. En misschien wel het allerbelangrijkste: geef ze de ruimte om zelf een hut te bouwen en te proberen wat wel en niet werkt. Laat ze buiten in de buurt zelf een hut maken of ontdekken. Het kan beginnen in de bosjes met een paar stokken en eindigen in de meest waanzinnig boomhut ooit.

 

Om het kinderen gemakkelijker en leukter te maken bieden wij het volgende aan in ons assortiment:

Pl-Ug tent kits:

Niks leuker dan zelf je tent te bouwen. Met het Pl-ug-systeem bouw je overal binnen en buiten je eigen fantastische kamp. 

Zoek voorwerpen waaraan je de PL-UG tools kan bevestigen, kies de gepaste tools, enkele lakens of dekens en bouwen maar! Alle componenten kan je onderling verbinden en bevestigen met een simpele draai en klik, aan de verschillende voorwerpen in het huis. Het enige wat je zelf nog nodig hebt, is een oud laken en jouw verbeelding! Zoek, kies en bouw! 

 

Stick lets:

Stick-Lets helpen kinderen, families en volwassenen zich weer te verbinden met de natuur door fantasierijk en open spel. Stick-lets zijn flexibele, duurzame, herbruikbare en weerbestendig silicone verbindingsstukken beschikbaar in 6 heldere kleuren - elk een ander formaat. 

 

Fantasy forts:

Met de 34-delige huttenbouw-pakket van Fantasy Forts kan je vanaf nu thuis je eigen hut binnen bouwen! Wat voor een type hut wil jij vandaag maken? Een hoge prinsessentoren? Een breed piratenfort? Een geheime tunnel? Geen probleem! Met het ingenieuze klittenbandsysteem kunnen de platen – die een moderne doch natuurlijke look and feel van hout hebben – vastgemaakt worden aan alles wat voorhanden is. Minder statisch dan een ‘kant en klare’ wigwam of een plastic speelhuisje maar dit is veel dynamischer, socialer en leuker. Het creëren van een persoonlijke wereld waar alles kan, alles mag, er geen regels zijn maar waar alleen je eigen fantasie de limiet is! 

De Fantasy-Forts is geschikt voor kinderen vanaf vier tot 12 jaar. De huttenbouw-set geeft je kind een energie-boost. Bouwen is leuk! Het prikkelt de fantasie en ontwikkeling van kinderen, want alles kan en alles mag. De set is eenvoudig uit te breiden met meer platen om grotere hutten of tunnels te bouwen. 


 

© 2015 - 2017 SpeelGOEDidee | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel