Navigatie
 • Knikkerbaan Glow & Roll
  Knikkerbaan Glow & Roll
  € 44,95
 • Houten kogelbaan "Pastel"
  Houten kogelbaan "Pastel"
  € 49,99
 • Houten knikkerbaan
  Houten knikkerbaan
  € 49,99

Houten knikkerbanen - leuk houten constructiespeelgoed om cadeau te geven

Houten knikkerbanen zijn constructiespeelgoed die aan kleine architecten veel speelruimte voor ideeën geven! Als de blokken planmatig worden opgestapeld, kunnen de knikkers in een ontstane baan naar beneden rollen - zo worden op speelse wijze de motoriek, het ruimtelijk denken en de logica getraind.

Een houten knikkerbaan is constructiepseelgoed dat tot de verbeelding spreekt.

Wat maakt van een knikkerbaan zo’n intrigerend constructie speelgoed voor kinderen?

Elk kind vindt het ontzettend fascinerend hoe een knikker verdwijnt en er dan elders weer uitkomt; bovendien vinden ze het fantastisch om te zien hoe de knikkers snelheden halen op de door hen zelf gebouwde houten knikkerbaan.

Het zelf bouwen van een houten knikkerbaan is een bezigheid waar kinderen uren zoet mee zijn, de knikkerbaan bouwen, de baan testen, de nodige aanpassingen maken en nog eens opnieuw testen om dan te groeien naar een baan die ontzettend spannend is wanneer ze de knikkers laten rollen.

Een houten knikkerbaan is niet enkel leuk speelgoed, het kan ook enorm bevorderend zijn voor het ruimtelijk inzicht en het probleemoplossend denken. Bij het bouwen moet je immers ervoor zorgen dat alle stukken perfect op elkaar passen en  je moet er ook voor zorgen dat de knikker de juiste snelheid haalt. Een goede knikkerbaan opzetten, kan heel gemakkelijk zijn, maar ook een grote uitdaging.
Een houten knikkerbanen is hierdoor zowel voor hele jonge kinderen maar zeker ook voor de oudsten. Bovendien gaat een kwalitatieve houten knikkerbaan verder op de volgende generatie.

Speelgoedidee draagt duurzaamheid hoog in het vaandel en bij het uitzoeken van het assortiment houten knikkerbanen hebben we hier dan ook rekening mee gehouden.

© 2015 - 2017 SpeelGOEDidee | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel