Navigatie
 • Angel Sand Creative Pack
  Angel Sand Creative Pack
  € 29,95
 • Angel Sand Glow in the Dark
  Angel Sand Glow in the Dark
  € 15,95
 • Angel Sand Ice cream Pack
  Angel Sand Ice cream Pack
  € 24,95
 • Angel Sand 5 kleuren grootverpakking
  Angel Sand 5 kleuren grootverpakking
  € 21,95
 • Angel Sand Big Pack
  Angel Sand Big Pack
  € 44,95
 • Angel Sand Play pack
  Angel Sand Play pack
  € 24,95
 • Angel sand 0,5 liter wit
  Angel sand 0,5 liter wit
  € 7,50
 • Angel zand 0,5 liter geel
  Angel zand 0,5 liter geel
  € 7,50
 • Handtrux graafarm
  Handtrux graafarm
  € 21,00
 • tuin-tas
  tuin-tas
  € 14,99
 • Vangnet
  Vangnet
  € 7,99
 • Gereedschap om zand- en sneeuwsculpturen te maken
  Gereedschap om zand- en sneeuwsculpturen te maken
  € 7,50

 

Speelzand

Kinderen zijn geïntrigeerd door speelzand, het is een creatieve methode om te spelen. Vóór de komst van het hedendaagse speelgoed werden kinderen gedwongen om creatieve methode te zoeken op basis van outdoor materialen die zich over om hen heen bevonden met inbegrip van speelzand. Kinderen spelen met speelzand om er in te graven, te zeven, te bouwen , het met water te overgieten wat maakt dat ze steeds aan het verkennen zijn. 

 

Met speelzand speel je ook binnen

Is er iets leukers voor kinderen dan met zand spelen en nu kan het ook gewoon binnen en dit zonder dat het troep met zich meebrengt.
Het binnenspeelzand kleeft alleen aan zichzelf, het droogt niet uit en het is ook niet giftig.
Het is een top alternatief voor klei dat toch vaak vuile nagels geeft, stukjes die overal aan blijven kleven en soms zelfs verkleuringen aan de meubels geeft.
Spelen met binnenspeelzand is dus leuk maar het is ook nog eens goed voor de ontwikkeling van de (fijne) motoriek, hand-oog coördinatie, concentratie, het stimuleert de creativiteit en maakt dat kinderen volop hun fanatasie kunnen gebruiken.

Angel sand  is een innovatief product dat binnen een korte tijdspanne de speelgoedmarkt heeft veroverd en steeds volop voor veel speelplezier zorgt.

Bekijk hier online het volledige assortiment binnenspeelzand van het merk Angel Sand

 

 

 

Redenen waarom spelen met speelzand heel geschikt is voor jonge kinderen.

Net als spelen met water is spelen met zand rustgevend en onderhoudend voor kinderen. Zelfs volwassenen kunnen zo nu en dan  genieten van de textuur van het zand dat door hun vingers of tenen loopt. Hoewel zand natuurlijk buiten wordt gevonden en ermee kan gespeeld worden in zandbakken of op het strand is het nu door de opkomst van het binnenspeelzand perfect om ook met zand binnen te spelen. Angel sand, zoals bovenaan beschreven, is een ideaal product om binnen mee te spelen; het geeft geen vuiligheid, het is zo bijeengenomen, het is hygiëniisch, het droogt niet uit, het is niet giftig, Angel Sand  is een top product waar kinderen uren inventief mee kunnen spelen. 

 

Speelzand is spelen met een open einde

Kinderen leren het meest wanneer zij worden geconfronteerd met open vragen en door taken met een open einde, speelzand is een product waar kinderen steeds alle kanten mee op kunnen, ongeacht de vaardigheid of het cognitieve niveau van het kind. 

Zand biedt kinderen de kans om hun creativiteit en verbeelding uit te breiden door middel van het ontwerpen van een verscheidenheid aan sculpturen. Zodra ze zich de maakbaarheid van het zand realiseren beginnen kinderen met het onderzoeken van de mogelijkheden om te bouwen met speelzand. 

 

Het zorgt ook voor de ontwikkeling van de grote motoriek

De vaardigheden in de armen en bovenlichaam van de kinderen zal verder worden ontwikkeld door het spelen met speelzand. Door het graven, het gieten, zeven, en scheppen van lzand, gebruiken kinderen hun bovenlichaam en armen op een manier die andere vaardigheden oproept dan de andere spelletjes. Grote hoeveelheden zand kunnen erg zwaar zijn waardoor er spieropbouwend gewerkt wordt door jonge kinderen. Bovendien wordt de hand-oog coördinatie en de fijne motoriek verbeterd door middel van kleine bewegingen als kinderen werken met zand accessoires zoals met schepjes en vormpjes. Kinderen zijn zich niet bewust van deze zaken omdat ze natuurlijk veel te enthousiast opgaan in hun spel wat uiteindelijk de bedoeling is van gewoon leuk spelen.

 

Speelzand en sociaal spelen

Als kinderen samen spelen in een gemeenschappelijke zandbak of op een zandtafel, worden ze vaak geconfronteerd met problemen rond bvb het delen van speelgoed, het onderhandelen voor de speelruimte en discussies over wat ze gaan bouwen met het speelzand. Door samen te werken leren kinderen empathie, leren ze denken vanuit het oogpunt van hun vriendjes/vriendinnetjes.

Het spelen met speelzand is prima voor de algehele ontwikkeling van kinderen, ongeacht de leeftijd of het ontwikkelingsniveau van het kind, zand biedt een kans om te verkennen en te experimenteren in een veilige en uitnodigende omgeving. Dit type spel is overweldigend positief.

Speelgoedidee biedt een leuk gamma van speelgoed om zowel binnen als buiten te spelen.

 

 

© 2015 - 2017 SpeelGOEDidee | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel