Navigatie
 • Wheelyrunner - roos - stoere loopfiets
  Wheelyrunner - roos - stoere loopfiets
  € 64,00
 • Wheelyrunner - zwart - stoere loopfiets
  Wheelyrunner - zwart - stoere loopfiets
  € 64,00
 • Witte, fraaie loopfiets "Snowflake"
  Witte, fraaie loopfiets "Snowflake"
  € 59,99
 • Rijden met de Ezyroller – rood
  Rijden met de Ezyroller – rood
  € 89,95
 • Rijden met de Ezyroller – kleur blauw
  Rijden met de Ezyroller – kleur blauw
  € 89,95
 • Rijden met de Ezyroller – rose
  Rijden met de Ezyroller – rose
  € 89,95
 • Rijden met de Ezyroller - kleur zwart
  Rijden met de Ezyroller - kleur zwart
  € 89,95
 • Rijden met de Ezyroller education van 3 tot 6 jaar
  Rijden met de Ezyroller education van 3 tot 6 jaar
  € 109,00
 • Draaien aan het stuur met je Plasmacar, Blauw
  Draaien aan het stuur met je Plasmacar, Blauw
  € 57,95
 • Draaien aan het stuur met je Plasmacar, Rood
  Draaien aan het stuur met je Plasmacar, Rood
  € 57,95
 • Draaien aan het stuur met je Plasmacar, Roze
  Draaien aan het stuur met je Plasmacar, Roze
  € 57,95
 • Draaien aan het stuur met je Plasmacar, Oranje
  Draaien aan het stuur met je Plasmacar, Oranje
  € 57,95
 • Draaien aan het stuur met je Plasmacar, Geel
  Draaien aan het stuur met je Plasmacar, Geel
  € 57,95
 • Draaien aan het stuur met je Plasmacar, groen
  Draaien aan het stuur met je Plasmacar, groen
  € 57,95

WEG MET DE DRIEWIELER, ALLE PEUTERS OP DE LOOPFIETS!

 

          

Weet jij nog niet wat je je peuter voor zijn verjaardag moet geven? Zoek niet langer, koop een loopfiets! Niet alleen leuk, ook nog eens goed voor de ontwikkeling. Daar krijgt je kind namelijk een briljant evenwichtsgevoel van (en jij geen hernia!).

 

Het is bijna een rite de passage: de eerste keer de zijwieltjes van je kind z’n fiets afschroeven en dan werkeloos toezien hoe hij/zij voor het eerst op twee wielen met een rotvaart de hoek om suist en vervolgens genadeloos in de bosjes gelanceerd wordt. Geschaafde knietjes, een lijf vol jeukende bulten en een gedeukt ego. Tja, het hoort erbij, bij leren fietsen. Toch? Als het aan wetenschappers  ligt niet meer. Die pleiten voor het afschaffen van de zijwieltjes en de driewielers. Twee wielen is wat hen betreft namelijk meer dan genoeg.

Daarom moeten alle peuters aan de loopfiets. De kunst van fietsen is namelijk balanceren. Verlies je je evenwicht, dan corrigeer je dat door te sturen. Maar heb je meer dan twee wielen, dan ben je zó stabiel dat sturen eigenlijk gewoon niet hoeft om overeind te blijven. Waardoor het dan weliswaar lijkt alsof je met je met 2 jaar helemaal een kei bent op je fietsje, maar dat in werkelijkheid nogal tegenvalt. Met een loopfiets daarentegen leren kinderen meteen sturen en dus hoe ze hun evenwicht moeten bewaren. Dat zorgt er weer voor dat ze op latere leeftijd makkelijker leren fietsen op een echte fiets. En dat scheelt dan weer een hoop kapotte knietjes (en gebroken ouderruggen, want jij hoeft dan tenminste niet wekenlang gebogen met één hand op de rug van je kind als een hijgende hond mee te rennen door het park.

Koop je kindje dus een loopfiets,  dan kun je over een tijdje op de fiets naar de basisschool zonder dat je het risico loopt je kind in de klas te moeten afleveren met een hersenschudding. De Fietsersbond adviseert ouders wel om goed te kijken of je kind toe is aan een loopfiets. Kinderen die fysiek minder sterk, of gewoon een beetje onzeker zijn, zijn misschien wel gebaat bij meer dan twee wielen. Maar over het algemeen geldt ook op wielergebied dus: less is more. Veel fiets plezier !!!

 

De Wheelyrunner is een stoere, stalen loopfiets voor kinderen vanaf 2 à 3 jaar en is een leuke en ideale manier om kinderen spelenderwijs aan hun motoriek en evenwicht te laten werken. Het is gemakkelijker en net zo leuk als steppen! De unieke voetensteun geeft je kind de mogelijkheid nog beter te leren balanceren. Je kind zal veel sneller leren fietsen en zijwieltjes zijn waarschijnlijk helemaal niet meer nodig. 
In tegenstelling tot veel andere loopfietsen in deze prijsklasse is de Wheelyrunner voorzien van een echt balhoofd en stuurbegrenzing (evt te verwijderen). Ook ter voorkoming van pijntjes is het stuur voorzien van veiligheidshandvatten, een stootkussentje en een keurig afgewerkte verstelbare stuurpen. Het zadel is met een snelsluiting in hoogte verstelbaar en dus snel aan te passen aan de lengte van een ander kind.

Tip: Als uw kind goed kan balanceren op een loopfiets, laat hem dan nooit fietsen met zijwieltjes, maar oefen direkt zonder. Dat is goed voor uw conditie en u zult zien dat hij of zij binnen een mum van tijd kan fietsen.

 

© 2015 - 2017 SpeelGOEDidee | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel