Navigatie
artikelen per pagina
 • Krijtjes voor peuters en kleuters: Crayon Rocks Twelve (12) People Pebbles - krijtjes in haar-, oog-, en huidkleuren
  Krijtjes voor peuters en kleuters: Crayon Rocks Twelve (12) People Pebbles - krijtjes in haar-, oog-, en huidkleuren
  € 11,95
 • Natuurlijke schmink
  Natuurlijke schmink
  € 28,50
 • Natuurlijke verf voor kinderen
  Natuurlijke verf voor kinderen
  € 32,99
 • Houten blokken El Nan een huis bouwen kit
  Houten blokken El Nan een huis bouwen kit
  € 44,99
 • Houten blokken El Nan toren - 34 delig
  Houten blokken El Nan toren - 34 delig
  € 34,99
 • Houten blokken El Nan toren - 18 delig
  Houten blokken El Nan toren - 18 delig
  € 20,95
 • Houten blokken El Nan blokken in een koker
  Houten blokken El Nan blokken in een koker
  € 21,95
 • Huttenbouw pakket - 34 delig
  Huttenbouw pakket - 34 delig
  € 29,95
 • -48%

  blokken 'diep in de zee'
  blokken 'diep in de zee'
  € 29,00 € 15,00
 • Lagenpuzzel safari
  Lagenpuzzel safari
  € 14,99
 • houten puzzel uil
  houten puzzel uil
  € 9,99
 • Lagenpuzzel "boerderij"
  Lagenpuzzel "boerderij"
  € 14,99
 • Stapelmannetje "cijfers"
  Stapelmannetje "cijfers"
  € 12,99
 • Houten blokken constructie 75 stuks
  Houten blokken constructie 75 stuks
  € 14,99
 • -40%

  Stapelspel blokken
  Stapelspel blokken
  € 24,99 € 15,00
artikelen per pagina

Ecologisch Speelgoed


Opnieuw kiezen meer en meer ouders héél bewust voor ecologisch speelgoed, 
ecologisch speelgoed ethisch geproduceerd, milieuvriendelijk en veilig.

Speelgoedidee biedt een gamma van apart houten speelgoed, een tikkeltje retro en nostalgisch speelgoed aan.

 

Speelhuizen van sterk carton,
ontworpen met een passie voor eenvoud en een groenere wereld.

Kinderen houden van dieren en kinderen verstoppen zich graag op plekken die geborgenheid geven. We hebben deze dingen gecombineerd in een reeks speelhuisjes genaamd HULKIs. Geschikt voor 3 tot 6-jarigen. Leuk om in te spelen, maar ook mooi voor in huis.

HULKIs zijn levendige, gekleurde Dutch Design-speelhuisjes die 100 procent milieuvriendelijk zijn. HULKIs worden gemaakt van een extra sterk uniek type golfkarton dat bestand is tegen slijtage en tegen een stootje kan.

 

Educatieve waarde van ecologisch speelgoed

De educatieve waarde van ecologisch speelgoed mag niet worden genegeerd. Houten puzzels, houten rollenspellen, bouwspellen, houten speelsets  hebben allemaal veel educatieve voordelen. Ecologisch speelgoed staat voor de ontwikkeling van jonge kinderen op vlak van creativiteit, het  cognitieve en geletterdheid.

 

Ecologisch verpakken

De plastieken en papieren verpakkingen van speelgoed dragen bij aan een enorme ecologische overlast, groene ouders erkennen de negatieve impact hiervan op het milieu en kiezen voor ecologisch speelgoed van fabrikanten die ook ecologisch denken wanneer het op de verpakking aankomt.


Fairtrade / ecologisch speelgoed 


Fairtrade producten zoeken lokale werknemers in ontwikkelingslanden en bieden hen zo de kans om een weg te vinden uit de armoede. Eerlijke handel is bedoeld om  mogelijkheden te creëren voor arme producenten , eerlijke handel zorgt voor eerlijke handelspraktijken, Fairtrade producten zorgen voor veilige werkomstandigheden en zorgen ervoor dat kinderen niet worden uitgebuit.
Fairtrade, ecologisch speelgoed is meestal gemaakt van hout en is liefdevol met de hand gemaakt en geschilderd. ze worden gemaakt van natuurlijke materialen, en geven ouders de gemoedsrust dat het speelgoed  die ze geven aan  hun kinderen ecologisch speelgoed is, milieuvriendelijk en  ethisch geproduceerd. Naast een milieuvriendelijke keuze heeft het  meeste fairtrade speelgoed ook een educatieve waarde.

 

Houten speelgoed - ecologisch speelgoed


Veiligheid, duurzaamheid, waar voor je geld, zijn de milieuvriendelijke keuzes,  slechts enkele van de vele redenen waarom ouders teruggrijpen naar het eenvoudige ecologische speelgoed.
Fabrikanten van ecologisch speelgoed  streven naar kwaliteit en het gebruik van natuurlijke materialen die lokaal gevonden worden- berken, eiken, essen, esdoorn. Speelgoed waarmee je ook een baby, die alles nu éénmaal naar zijn mondje brengt,  veilig kan laten spelen zodat de ouders niet bang hoeven te zijn dat het speelgoed schade kan aanbrengen. De kleurstoffen die ze gebruiken zijn gecertificeerd in het bijzonder voor kinderspeelgoed.

Het grootste gedeelte van het houten speelgoed dat op de markt wordt gebracht, zo ook alle houten speelgoed uit ons assortiment, is ecologisch verantwoord. Het klopt dat voor het fabriceren van houten speelgoed hout nodig is en dat hout van bomen komt. Er wordt echter steeds gezocht naar mooie oplossingen. Zo wordt er vaak gebruik gemaakt van gerecycleerd hout, hiervoor hoeven dus  geen extra bomen te sneuvelen. Speelgoed dat niet van gerecycleerd materiaal is, is dan weer voorzien van het “FSC label”, dat garandeert dat het hout afkomstig is van duurzame bosbouw.

 

 

 

 

© 2015 - 2017 SpeelGOEDidee | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel