Navigatie
artikelen per pagina
 • Clicformers Basisset, 200 dlg.
  Clicformers Basisset, 200 dlg.
  € 94,99
 • Bounce off
  Bounce off
  € 31,99
 • Rupsje Nooitgenoeg Loopwagen
  Rupsje Nooitgenoeg Loopwagen
  € 39,99
 • Houten Loop- en Sorteerkoe
  Houten Loop- en Sorteerkoe
  € 46,99
 • Hape Blokken Kasteel
  Hape Blokken Kasteel
  € 29,99
 • Wonderworld Loop- en Blokkenwagen Brandweer
  Wonderworld Loop- en Blokkenwagen Brandweer
  € 59,95
 • Wonderworld Bouwblokken, 100st
  Wonderworld Bouwblokken, 100st
  € 29,99
 • Woezel en Pip Blokkendoos, 50dlg.
  Woezel en Pip Blokkendoos, 50dlg.
  € 18,99
 • Houten Regenboog Blokken met Ramen, 37dlg.
  Houten Regenboog Blokken met Ramen, 37dlg.
  € 39,99
 • Eichhorn Houten Blokken in Emmer, 50st.
  Eichhorn Houten Blokken in Emmer, 50st.
  € 18,99
 • Houten Kasteel Bouwblokken, 150dlg.
  Houten Kasteel Bouwblokken, 150dlg.
  € 24,99
 • Jouéco Houten Blokken, 100st.
  Jouéco Houten Blokken, 100st.
  € 22,95
 • Houten Blokkenset in Kist, 64dlg.
  Houten Blokkenset in Kist, 64dlg.
  € 49,95
 • Houten Stapelblokken - Boerderij, 41dlg
  Houten Stapelblokken - Boerderij, 41dlg
  € 24,99
 • Kassa Hout
  Kassa Hout
  € 38,99
artikelen per pagina

 

Speelgoed dat leuk is maar ook educatief 

Alle kinderen spelen graag en  dat is maar goed ook omdat in spel hun talenten worden ontwikkeld.
Educatief speelgoed stimuleert de ontwikkeling van kinderen, goed leerzaam speelgoed geeft kinderen het gevoel dat hun oplossingen en ideeën de moeite waard zijn. Educatief speelgoed laat kinderen hun verschillende talenten ontwikkelen, hun manier van denken wordt scherper, ze moeten creatief zijn en door toe te lichten hoe ze het aanpakken, ontwikkelen ze ook nog eens hun taal.


Educatief Speelgoed biedt kinderen de beste ontwikkelingskansen als ze :

- geprikkeld en uitgedaagd worden in allerlei grappige, spannende en interessante situaties
- zich gewaardeerd en veilig voelen
- met het educatief speelgoed alleen kunnen spelen maar dat je af en toe ook met ze meespeelt
- het is verstandig om tijdens het spelen met educatief speelgoed goed naar je kind(eren) te kijken en te luisteren.
- jonge kinderen kunnen vaak al meer dan je denkt, het zijn bijvoorbeeld al heel goede denkers; als je samen speelt ontstaan er legio kansen om het denken van je kind een impuls te geven.

 

Er zijn zoveel verschillende soorten speelgoed dat het snel heel verwarrend kan worden. De meeste ouders geven er de voorkeur aan om speelgoed te kopen dat didactisch en educatief is, maar wat betekent dit precies? Wat is educatief speelgoed? De term 'educatief' betekent opleiden, informeren en helpen leren. Educatief speelgoed inspireert kinderen om te groeien en hen te helpen bij het leren en verwerven van nieuwe vaardigheden. We hebben een korte samenvatting gemaakt van verschillende soorten educatief speelgoed en willen graag uitleggen hoe dit speelgoed kinderen ondersteunt bij hun ontwikkeling.

Veelzijdig speelgoed stimuleert creativiteit en verbeeldingskracht

Speelgoed dat zo is ontworpen dat het op verschillende manieren kan worden gebruikt, het vrije spel stimuleert en stelt kinderen in staat actief te zijn en laat ze  zelf beslissen hoe ze dit speelgoed moeten gebruiken. Dit geeft hen niet alleen meer keuzevrijheid, stimuleert onafhankelijk denken en versterkt hun zelfvertrouwen, maar stimuleert ook creativiteit en verbeeldingskracht. Bouwstenen zijn een prachtig voorbeeld voor een stuk speelgoed dat het vrije spel aanmoedigt. Het is aan de kinderen om te beslissen hoe ze de bouwstenen gebruiken en wat ze ermee moeten bouwen. De constructies zijn meestal anders elke keer dat ze spelen. Creatief denken en verbeeldingskracht wordt dus ideaal gepropageerd.

Gratis spelen met bouw- en bouwspeelgoed

Bouwstenen en ander constructiespeelgoed dragen verder bij aan het verbeteren van motoriek en hand-oogbewegingen. Kinderen leren hun handen voorzichtig en precies te bewegen om de bouwstenen zo te plaatsen dat de hele constructie niet instort. Dit vereist geduld en concentratievaardigheden. Het bouwen van een constructie bevordert verder het ruimtelijk bewustzijn en visueel denken. Kinderen leren in een driedimensionale ruimte te denken en beginnen afstanden en basiswetten van de natuurkunde te begrijpen. Wanneer de toren uiteindelijk crasht, krijgen kinderen een prachtige gelegenheid om te leren omgaan met frustrerende situaties en manieren te ontdekken om zichzelf te motiveren om opnieuw te beginnen en het nog een keer te proberen.

Samen spelen helpt bij het versterken van sociale vaardigheden

Speelgoed dat kinderen aanmoedigt om samen te spelen, kan hen helpen tolerantie, geduld en aandacht en respect voor anderen te ontwikkelen. Groepsspelletjes helpen hen ook om te oefenen in het oplossen van conflicten en het bedenken van onderlinge afspraken. Een voorbeeld van speelgoed dat sociale vaardigheden stimuleert, zijn allerlei speelfiguren waarmee kinderen elke dag situaties kunnen spelen met behulp van rollenspellen. Tijdens rollenspelactiviteiten plaatsen kinderen zichzelf vaak in de positie van iemand anders door te doen alsof ze een andere persoon zijn. Dit stimuleert verschillende sociale vaardigheden, zoals empathie en sociale gevoeligheid. Dit kan het poppenhuisgezin zijn dat samen een maaltijd nuttigt. Andere typisch speelgoed dat sociale vaardigheden bevorderen zijn poppen. Hier zorgt het kind voor de pop, maakt zich zorgen over zijn welbevinden en stelt zich voor wat de pop nodig heeft of wil hebben.

Betere taalverwerving door speelgoed zonder geluiden en geluiden

Minder is vaak meer. Speelgoed zonder knipperende lichten of piepgeluiden kunnen de taalverwerving en taalvaardigheden positief beïnvloeden. In dit geval is het aan de kinderen om het speelgoed of de figuren te laten spreken en een stem te geven. Wanneer een kind twee poppen of andere figuren krijgt, begint hij of zij het automatisch tot leven te brengen door een gesprek tussen de figuren te starten. Als de figuren al geluiden of geluiden maakten, zou het zeer onwaarschijnlijk zijn dat het kind tijdens het spel verbaal actief en fantasierijk zou worden, afgezien van een mogelijke imitatie van de geluiden.

Educatief speelgoed: subtiel en veelzijdig

Kortom, educatief speelgoed kan worden gezien als 'gereedschap' dat kinderen inspireert en aanmoedigt om te spelen op manieren die belangrijke vaardigheden en vaardigheden bevorderen. Dit kan bouwen en bouwen, rollenspel spelen, spelen met een ander kind of in een groep. Een subtiel, minimalistisch ontwerp dat veelzijdig spel mogelijk maakt, bevordert verder creativiteit, onafhankelijk denken en verbeelding. Afgezien van alle voordelen die educatief speelgoed heeft voor de ontwikkeling van kinderen, zijn ze meestal ook heel leuk om mee te spelen!

© 2015 - 2018 SpeelGOEDidee | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel